slaap

Slaap en je batterij weer opladen

Even bijslapen en ik ben er weer dacht ik toen ik net onvrijwillig niet meer kon werken.. Het klinkt heel eenvoudig gewoon even bijslapen, maar doe het maar eens. In bed liggen en je ogen dicht doen bleek niet te werken. Het duurde weken voordat ik langer dan 6 uur aaneengesloten kon slapen, maanden voordat ik weer 8 uur sliep.

Goed slapen is echter wel een van de oplossingen om je batterij weer op te laden, met minder dan 8 uur slaap per nacht is het onmogelijk om je batterij weer op te laden. Klinkt misschien hard, maar dat is wat het is. 

Tijdens je slaap gebeurd er enorm veel in je hersenen. In de eerste fase van je slaap maak je je prefrontale cortex leeg, wat je overdag hebt geleerd wordt dan verplaatst van de prefrontale cortex naar een ander deel in je hersenen, zo kan je de volgende dag weer met een schone lei, een opgeschoonde pre frontale cortex beginnen. Dat wat je hebt geleerd is verplaatst van je korte naar je lange termijn geheugen. 

In de laatste fase van de nacht tijdens het dromen verwerk je de emoties van de afgelopen dag, ook de herinneringen aan die emoties worden in een ander deel van je hersenen opgeslagen zodat je de volgende dag weer alles kan relativeren en nuanceren, wel zo prettig.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top