radeloos burn-out

Mijn Burn-Out verhaal

Het begon met ons droomhuis.

Wij hadden ons droomhuis gevonden. Het was de warmste zomer in drie eeuwen en wij begonnen aan een immense verbouwing. Twintig jaar hadden we in ons huis gewoond, onze drie  kinderen waren er geboren, dus er waren heel herinneringen om in te pakken. We hadden allebei en een drukke baan en waren daarnaast druk met de opvoeding van onze drie kinderen. Ik maakte lange dagen en moest regelmatig naar China om inkopen te doen. 

Tijdens de verbouwing merkte ik dat ik meer moeite had om me optimaal te kunnen concentreren, zodra ik dat door kreeg heb ik bijna alle productiviteits methodes tot mij genomen die ik online kon vinden! Maar niets leek te helpen, mijn focus nam alleen maar af. Ik begon kleine foutjes te maken in mijn werk en werd een expert in het dubbel checken, dat koste wat extra tijd. Als gevolg daarvan liep ik iets harder om dat weer te compenseren. 

Ik raakte alle gevoel van controle kwijt en werd zo een controle freak.

Steeds meer had ik het gevoel dat ik de controle over mijn werk, de verbouwing, de verhuizing en mijn gezin met drie opgroeiende pubers en dus mijn leven beetje bij beetje aan het verliezen was. Hulp vragen aan mijn omgeving? Nooit over nagedacht, ik was tenslotte degene die het allemaal wel aan kon.

Vrienden van ons hadden twee maanden eerder hun droomhuis gevonden, ook met beiden een drukke baan begonnen zij aan hun verbouwing, verhuizing en dat met een gezin met twee kinderen. Zij leken het allemaal prima te redden, dus waarom ik dan niet?

Heel stiekem, in de auto op weg naar mijn werk dacht ik soms, dit kan zo niet langer, ik kan dit niet meer volhouden. Ik wil niet meer, ik kan niet meer, nog even volhouden tot de vakantie.

En zo geschiedde, ik heb het volgehouden tot na de vakantie. Maar na een paar dagen ging het niet meer, ik kon niets meer onthouden. Ik kon me niet meer concentreren, kon op de vreemdste momenten ineens heel erg snauwen en toen……. verdween onze kat.

Na uren zoeken in de nieuwe buurt dacht ik dat ik hem gevonden had, maar niets was minder waar. Het was een look a like die vocht voor zijn leven toen ik hem oppakte. De kat kwam vrij en ik reisde vol katten krabben af naar het ziekenhuis. 

Dat was de druppel, ik kon niet eens onze eigen kat meer herkennen!

Het is allemaal goed gekomen, ik kon met een antibiotica kuur weer naar huis en later die avond stond onze drijfnatte kat Fab gewoon voor de nieuwe achterdeur. Fab was helemaal niet verdwenen, hij had even de tijd genomen om de buurt te verkennen.

Daarna ben ik nog een paar dagen naar kantoor gegaan, maar het was voor iedereen duidelijk dat ik niet meer kon. Binnen een week zat ik thuis met een burn-out, en ik kon alleen maar denken : een burn-out en nu?

Toen kwamen de goedbedoelde adviezen wat een hel was dat. 

Doe wat goed voelt, doe waar je zin in hebt, neem de tijd voor je herstel het komt goed.

Ik kon niet voelen, dus ook niet wat goed voelde

Ik voelde niets, dus ook niet wat goed voelde bovendien had ik nergens zin in dus hoe kon ik dan doen waar ik zin in had. Alles wat ik deed liep fout omdat ik me niet kon concentreren of het voldeed niet aan mijn eisen. Tijd nemen voor mijn herstel was geen optie, ik hou niet van nutteloos op de bank hangen en wachten tot het allemaal weer voorbij is. Ik wil doen, de handen uit de mouwen steken, aan de slag. Maar hoe dan?

Wat volgende was een maandenlange zoektocht. Als ik toen had geweten wat ik nu weet had ik direct met mijn herstel kunnen starten. Voor mij heeft het maanden geduurd voordat daar achter kwam. Ik heb boeken gelezen, cursussen gevolgd, trainingen gedaan, zelf de psycholoog kon me met het opladen van mijn batterij niet helpen.

Die zoektocht wil ik jou besparen. Ik weet hoe het is om zonder doel thuis te zitten, je kan niets, je weet niet waar je moet beginnen en het enige wat je wil is jezelf weer zijn!

Ik heb van alles geprobeerd, dat hoef jij niet meer te doen.

Herken je iets in mijn verhaal en wil je er een keertje over praten met iemand die weet hoe het is om helemaal opgebrand te zijn? Ik heb van alles uitgeprobeerd, jij hoeft dat niet meer te doen. Ik help je graag met die eerste periode, die eerste stappen van je herstel uit een burn-out. Stuur me even een DM of maak een afspraak, dan deel ik wat mij geholpen heeft en wat ook jou gaat helpen om je batterij weer op te laden.

Luister ook naar de podcast die ik maakte over mijn burn-out.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top