Waarschijnlijk is de afgelopen tijd wel eens door je hoofd geschoten, dit kan zo niet langer, hier moet wat gebeuren, zo gaat het niet meer, er moet iets veranderen. En dat is natuurlijk ook zo, er moet iets veranderen en er zal ook iets veranderen, maar niet van de ene op de andere dag. Het heeft een tijd geduurd voordat je volledig was opgebrand. De energie van je interne mobiel heb je verbruikt, omdat er even geen tijd was om op te laden, heb je je reserve energie ingezet , daar is die tenslotte voor en toen ook die op was ben je gewoon doorgegaan, maar kijken hoe lang de batterij het nog doet….. 

En nu die dus leeg. 

Je moet dus weer opladen, je moet weer aan de lader. Dat process gaat dus in omgekeerde volgorde, eerst even wachten tot je batterij überhaupt iets doet, dan de reserve energie aanvullen en dan de rest van de batterij opladen. Alleen maar opladen tot je mobiel weer aan gaat heeft geen zin, dan is je batterij in no time weer leeg. Dan heb je niets aan opladen, want je kan nog steeds niets met die mobiel. Zo als jij ook niets merken in het begin, maar dat betekent niet dat er niets gebeurd. 

Prachtige metafoor, maar hoe dan?

Hoe kan je je batterij dan opladen? En hoe weet je dan of je weer helemaal bent opgeladen? Het is niet dat wij een batterij symbooltje zien als we op laden om te zien hoeveel % we zijn!

Het geheim zit in de kleine stapjes, want alleen als je kleine stapjes zet dan beklijven ze. Wat je wil is dat dit niet nog eens meemaakt, burn-out zijn is geen pretje. Daarom moet er in je manier van leven dus iets aanpassen, zodat je hier beter uitkomt en deze burn-out een eenmalige actie is en blijft. 

Laat ik duidelijk zijn, jij hoeft niet te veranderen, jij bent goed zoals je bent, maar het is wel wenselijk dat je sommige dingen wat anders aanpakt, zodat je hier sterker weer uit komt. Kleine dingen veranderen dus, met kleine stapjes.

Scroll naar top